800 lóerős elektromos Bugatti készült

Vágólapra másolva!
Elektromos szuperautót készített az Auto Express szerint a Bugatti. A prototípus 800 lóerős hajtásláncot kapott.
Vágólapra másolva!

Alternatív szuperautót készített a Bugatti, az Auto Express című brit lap szerint a működő prototípusba 800 lóerős hajtáslánc került. A Bentley Continental GT alapjaira épült a tanulmány, lítium-ion akkumulátorral és két, egyenként 400 lóerős villanymotorral szerelték fel, együttes nyomatékuk 2200 Nm.

"Magas beosztásban" dolgozó bugattis forrástól értesült az Auto Express az elektromos szuperautó létezéséről, ennek ellenére nem biztos, hogy a nagyközönség valaha is láthatja az alkotást.

Bennfentesek szerint a modell csak annak demonstrálására készült, hogy benzin nélkül sem érne véget az élet, a villanymotoros Bugatti szimbolizálja az elektromos technológiában rejlő lehetőségeket. Egy tesztpilóta szerint az alternatív Bugatti hihetetlen gyorsulásra képes, nem sikerült ugyanakkor megoldani, hogy az akkumulátor megfelelő ideig tartson ki. Amennyiben az autóban rejlő összes lehetőséget kihasználják, a telep néhány perc alatt lemerül, vagyis sok munka vár még a fejlesztői csapatra, ha piacképessé akarja tenni a technológiát.