Hivatalos fotók az új Volkswagen Jettáról

Vágólapra másolva!
Egy nappal a hivatalos premier előtt gyári fotókat hozott nyilvánosságra az Auto Express az új Volkswagen Jettáról.
Vágólapra másolva!

Nem várt a hivatalos leleplezésig a brit Auto Express, egy nappal a premier előtt nyilvánosságra hozta az új Volkswagen Jetta sajtófotóit. Külsőre semmi meglepő nincs az autóban, hasonlít a Detroiti Autószalonon bemutatott NCC tanulmányra és az összes új Volkswagenre, műszakilag viszont már nem: egy az egyben a Golf padlólemezére épül.

Ugyanazt a platformot használták ugyan, mint a kompaktnál, de hetven millimétert nyújtottak rajta, a teljes hosszúság (4644 mm) kilencven milliméterrel nőtt az aktuális generációhoz képest. Valószínűleg az utasok örülhetnek a változásoknak, a számok alapján tágasabb kabinra lehet számítani.

Európában három benzinmotorral (1.2 TSI, 105 LE, 1.4 TSI, 122 LE, valamint 2.0 TSI, 200 LE) és két dízellel (1.6 TDI, 105 LE és 2.0 TDI, 140 LE) indul a forgalmazás. Részletes adatok hamarosan, az Auto Express előzetesen annyit szivárogtatott ki, hogy az 1,2-es TSI-hez is rendelhető lesz DSG-váltó, illetve mindkét dízelből készül BlueMotion-verzió start-stop rendszerrel.