Bemutatkozott az Opel Astra kombi

Vágólapra másolva!
Jóval a párizsi premier előtt hivatalos fotókat és adatokat hoztak nyilvánosságra az új Opel Astra kombiról, amely új nevet is kapott.
Vágólapra másolva!

Már nem Caravannak, hanem Sports Tourernek hívja az Opel az Astra kombit, amelyről közzétette az első hivatalos képeket és adatokat. Kémfotók és videók alapján gyakorlatilag már mindent tudni lehetett, a vonalvezetésével az Insignia kombira erősen hasonlító autóról, amelynek tengelytávja megegyezik az ötajtós kivitelével. Korábban nyújtott tengelytávval készült a kombi, emiatt a hátsó lábtér tágasabb volt benne, mint a ferdehátúban.

Ledöntött ülésekkel 1550 literes az Astra kombi csomagtartója, elődjéhez képest három centivel lett hosszabb a rakodófelület. Alaphelyzetben 500 liternyi csomagot képes elnyelni a kombi, melynek műszerfala megegyezik a ferdehátúéval. Korábban 540 literes volt a csomagtartó, bővítés után pedig 1590 literes, az Opel úgy gondolta, hogy a stílusosabb megjelenés megér 40 liternyi csökkenést. Különösen azért, mert a belső tárolórekeszek térfogata 50 százalékkal, 75 literre nőtt. Új, Flex Fold névre hallgató hátsó üléseket kapott az ST, ami annyit jelent, hogy a 60/40 arányban dönthető üléseket a csomagtartóban lévő gomb megnyomásával is le lehet már hajtani.

(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)

Nem sokkal a párizsi premier után, novemberben kezdődik a forgalmazás, összesen nyolc benzin- és dízelmotorral, 95-180 lóerős teljesítménnyel. Új a kínálatban a Merivából már ismert 1,4 literes, 120 lóerős, turbós benzines, amelyhez hatfokozatú kézi váltó kapcsolódik, a 140 lóerős, 1,4-es hatfokozatú automatával érkezik. Nincs változás a dízel palettán, a 160 lóerős kétliteressel 5,1 liter a kombi átlagfogyasztása.

Minden kézi váltós Astra kombiba a váltás idejére figyelmeztető jelzés, valamint start-stop rendszer kerül.