Visszahívják a Renault Scénicet

Vágólapra másolva!
A Renault világszerte 695 ezer második generációs Scenic modellt hív vissza kézifék problémák miatt, Magyarországon közel háromezer autót érint az akció.
Vágólapra másolva!

A visszahívásra azért van szükség, mert rendkívüli esetekben az automata kézifék magától bekapcsolódhat az utazás alatt. Németországban a visszahívási akció - ami már június 2-án elkezdődött - 66 ezer olyan autót érint, amelyeket 2005. június 20-ig gyártottak.

Magyarországon is hívnak vissza Renault Scénic 2-es modelleket a cég mostani visszahívási akciójának keretében - közölte Kismartoni Péter, a Renault Hungária Kft. kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére. Mint elmondta, Magyarországon 2923 vásárlót érint a visszahívás. Az érintetteknek már június elején elküldték az értesítést. A beavatkozás mintegy félórás munkával jár, és ezalatt újraprogramozzák az automata fékrendszert - mondta Kismartoni Péter. A beavatkozás díjmentes, és a munkát a márkaszervizekben végzik el a jármű azonosítását követően. A Renault-nál az autó eladása után is tartják a kapcsolatot a vásárlóval, a cég követi az autó útját és, ha kell, megteszi a szükséges beavatkozást.

Forrás: Renault