Új vezérigazgató a Porsche élén

Vágólapra másolva!
Októbertől Michael Macht helyett Matthias Müller fogja irányítani a céget, és ezzel tovább halad a sportkocsigyártó integrálása a Volkswagenbe.
Vágólapra másolva!

Korábban kisgömböc módjára, a tőkeerős Porsche majdnem megvette a Volkswagent, de beletört a körmük a pénzügyi manőverbe. Annyira elszámolták magukat, hogy mostanra a Volkswagen csoport vette át az irányítást a stuttgartiak fölött.

A hatalomátvételtől Michael Macht irányította a vállalatot, azonban ősztől a cégcsoporton belüli átszerveződés miatt Macht a Volkswagen személyautók gyártásáért felelős igazgatótanács tagja lesz, és a gyárak koordinálása is hozzá tartozik majd. Ebben a pozícióban korábban Jochem Heizmann dolgozott, aki átveszi a haszonjárművek fejlesztését.

Az 57 éves Matthias Müller (a képen) eddig a Volkswagen termékfejlesztésért felelős menedzsere volt, és már 33 éve dolgozik a cégnél. Legfőbb feladata az lesz, hogy jobb együttműködést alakítson ki a sportkocsigyár és az anyacég között, bővítse a Porsche kínálatát és kétszeresére növelje az eladásokat.