Kiszivárgott fotókon az Audi A7

Vágólapra másolva!
Csak hétfő este mutatják be hivatalosan az új Audi A7-et, az első gyári fotók már hétvégén megjelentek az interneten.
Vágólapra másolva!

Hétfő este, magyar idő szerint fél kilenckor mutatja be az Audi az új A7-et, néhány gyári fotó azonban már hétvégén megjelent az interneten. Ahogy várni lehetett, a szériaváltozat hű maradt a tanulmány formavilágához, csak minimális módosítások történtek.

Ilyenek az átalakított külső visszapillantók és légbeömlők, a front rész egyébként az Audi egységes márkaarculatát idézi. Maradt a praktikusnak tűnő, csapott hátsó rész, bár a fotók alapján éppen ez a terület tűnik az A7 gyengéjének, mintha túl hirtelen érne véget az autó.

Nagyjából maradt a kabin kialakítása is, csupán hagyományosabb kárpitokat és betéteket használtak. Szigorúan négyüléses kialakítással készül a valamivel öt méter alatti A7, amelynek alapjait a következő generációs A6 adja.

V6-os dízel- és benzinmotorokkal lesz elérhető az újdonság, a részletek este derülnek ki. Nem hiányozhat a quatrro összkerékhajtás és az S-tronic duplakuplungos váltó a kínálatból, idővel készül S7 és RS7, valamint hibrid kivitel is. Az A7 legnagyobb ellenfele a Mercedes CLS és a Porsche Panamera lesz, a BMW hamarosan a Gran Coupe szériaváltozatával ugrik be a kategóriába.