Visszatér a Mini rali-világbajnokságba

Vágólapra másolva!
A Mini már hivatalosan is bejelentette, hogy a márka jövőre részt vesz a rali-világbajnokság küzdelmein. A Countrymanből készült WRC-változatot a Prodrive fejleszti, a tesztek ősszel kezdődnek, de csak 2012-re terveznek teljes idényt.
Vágólapra másolva!

Münchenben hivatalosan is bejelentette a Mini, hogy a korábbi pletykáknak megfelelően visszatér a rali-világbajnokságba. A Countrymanből készült WRC-változat, az autót a Prodrive készíti fel, a tesztek ősszel kezdődnek.

Jövőre még csak néhány futamon indul a Mini, Prodrive kettős, amolyan tapasztalatszerzési célból, 2012-től viszont az összes versenyen ott lesz. Igazodva az új WRC-előírásokhoz, az autóba a BMW turbós, 1,6 literes motorja került összkerékhajtással párosítva. Állítólag évek óta tervezte a visszatérést a Mini, mely utoljára 1967-ben szerepelt az elitkategóriában.

Valószínűleg a 2011-es Szardínia ralin indulhat először a Mini, a pilótákról még nem esett szó. Jó esélyei lehetnek az állásra a többszörös világbajnok Marcus Grönholmnak, illetve az IRC-címvédő brit Kris Meeke-nek is. A Prodrive a Subaru 2008-as kiszállása óta hiányzott a WRC-ből, az elnök David Richards szerint az új autó igazi kedvenc lesz az új generációs raliszurkolók körében.