Elkészül a Porsche szuperhibridje

Vágólapra másolva!
Minden várakozást felülmúló érdeklődés mutatkozott a 918 Spyderre, a Porsche ezért limitált szériás gyártásba küldi a szupersportkocsit.
Vágólapra másolva!

Genfben mutatta be a 918 Spyder nyitott tetős szupersportkocsit a Porsche, melyet egészen innovatív hajtáslánccal szerelt fel. A bizonyos módon a Carrera GT utódjának tekinthető modell 500 lóerős, 3,4 literes, 9200-as fordulatszámig pörgethető V8-asa mellé két elektromotort építettek, amelyek további 218 lóerőt tesznek hozzá a csúcsteljesítményhez.

7:30-as időre képes a Nürburgringen, átlagfogyasztása mindössze három liter, a százas sprintet 3,2 másodperc alatt futja, végsebessége pedig 320 km/óra. Hétfokozatú, duplakuplungos váltó továbbítja az erőt mind a négy hajtott kerékre, a villanymotorokat tápláló lítium-ion akkumulátorokat folyadék hűti. Karbonszálas erősítésű műanyagból készült a karosszéria, a sportkocsi így mindössze 1490 kilogrammot nyom.

Régóta várható volt a bejelentés, a Porsche folyamatosan tájékoztatta a sajtót arról, hány darab előrendelésnél tart a roadster. Hivatalos közleményében a minden várakozást felülmúló érdeklődéssel indokolta a gyár az autó elkészítését, Zuffenhausenben készül majd.