A londoni taxisok a legjobbak

Vágólapra másolva!
A londoni taxisok a legjobbak a világon, a rómaiak a legrosszabb vezetők - ez az idei nemzetközi taxifelmérés végeredménye.
Vágólapra másolva!

A toplista a hotels.com utazási honlapnak köszönhető, 1900 utazó véleményén alapul. Bár a londoni taxitarifák a legmagasabbak, a brit főváros sofőrjei találtattak a legbarátságosabbaknak és az útvonalakat legjobban ismerőknek. (Ez főként annak az eredménye, hogy iparűzési engedélyükhöz szigorú városismereti vizsgát kell tenniük.) London személyszállítói immár harmadik éve állnak a taxistoplista élén.

Pusztán az autóvezetés technikáját tekintve a római taxisok a sereghajtók. A manhattani és a párizsi taxisok a leggorombábbak.
Az összesített listaeredmény a helyismeret, kedvesség, autóvezetési tudás mellett a taxik tisztasága és felbukkanási gyakorisága alapján állt össze.

London után New York áll - Manhattant kivéve -, a harmadik Tokió, a negyedik Berlin, az ötödik Bangkok, a hatodik Madrid, a hetedik Koppenhága - holtversenyben - Dublinnal, a tízes lista végén pedig Frankfurt és Párizs áll.

Forrás: [origo]