Szerdától lehet szavazni a fővárosi bringakölcsönző nevére

Vágólapra másolva!
Közel négyezer szavazat beérkezése után kialakult az az öt név, amelyekre bárki voksolhat: melyik legyen a leendő budapesti kerékpárkölcsönző végleges neve.
Vágólapra másolva!

BÉRBI, bico, BuBi, Cimbike és Kerékbár - ezt az öt javaslatot találta a legjobbnak a várhatóan 2011-től működő fővárosi Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer névadó pályázatán a zsűri. Az előválogatás után maradt javaslatokra szeptember 1-től 15-ig lehet szavazni a blikk.hu ás a parking.hu oldalon. Akit érdekel, utóbbin megnézheti mind a 3727 javaslatot.

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló Parking Kft. valósíthatja meg a valamivel több mint egymilliárdos projektet, amelyet az Európai Unió maximum 900 millió forinttal támogat. Előreláthatóan 2011 nyarára készülhet el a 74 dokkoló állomást magában foglaló rendszer.

Első körben a pesti Nagykörúton belül, néhol kissé túlnyúlva azon, valamint a budai rakpart mentén lehet majd kölcsönözni a bringákat. Várhatóan ötezer forint lesz a rendszerbe lépés díja, ezért cserébe közel 13 négyzetkilométeren mintegy ezer kerékpár várja majd a bringázni vágyókat.