Párizsban lesz látható a Hyundai Vengája

Vágólapra másolva!
Párizsban mutatkozik be a Kia Venga alapjaira építkező Hyundai ix20, a gyártó nyilvánosságra hozta az első kedvcsináló rajzot. Felfrissül az i10 is.
Vágólapra másolva!

A sajtónapokkal szeptember 30-án kezdődő Párizsi Autószalonon mutatja be új, kis méretű egyterűjét a Hyundai, az ix20 a Kia Vengával közös alapokra építkezik. Rüsselsheimben, a Hyundai és a Kia európai fejlesztési központjában készült az autó, mely az ix35-höz hasonlóan a "folyékony szobrászat" stílusirányzat jegyében készült. Bár a neve ix20, az x benne most nem jelent szabadidő-autós jelleget, mindössze a normál i20-tól való elkülönítést szolgálja.

Ugyan a Hyundai nem beszélt a motorokról, szinte biztos, hogy a B-szegmenses kompakt családi autó a Venga blokkjait kapja, vagyis 1,4 és 1,6 literes benzines és dízelmotorokkal lesz elérhető, 75-128 lóerős teljesítménnyel.

Párizsi újdonság az i10 frissítése is, erről fotókat nem közöltek a koreaiak, csak annyit, hogy külsején, felszereltségén és versenyképességén is javítottak, az egyliteres benzinmotor szén-dioxid-kibocsátása például kilométerenként 99 grammra csökkent.

Eredetileg úgy volt, hogy a Volkswagen Scirocco ellenfelének szánt Veloster szériaváltozata is Párizsban mutatkozik be, de ezt végül elhalasztották, így az ix20 lesz a standjuk sztárja.