Fotókon a Bugatti Veyron amerikai kihívója

Vágólapra másolva!
Felbukkantak az első fényképek az SSC Ultimate Aero második generációjáról.
Vágólapra másolva!

Igazi szörnyeteg az 1183 lóerős SSC Ultimate Aero, az amerikai szuperautó sokáig világrekorder volt a szériagyártású autók között. Végül a Bugatti Veyron Super Sport vette el az Aero sebességi csúcsát, de az amerikaiak már készülnek a visszavágásra.

Előrehaladott stádiumban tart a munka az új generáción, Pebble Beachben néhány potenciális ügyfélnek augusztusban már megmutatták, a friss hírek szerint jövő év közepén kezdődhet az első prototípusok közúti tesztje. A média képviselői közül elsőként a Top Gear leshette meg a szuperautót, amelynek tervezéséhez a Saab új fődizájnerét, Jason Castriotát kérték fel, aki korábbi munkáiból, a Bertone Mantide és Ferrari P4/5 szuperautóból is merített ötleteket.

Egyelőre nincs információ az új generáció műszaki adatairól, de logikusnak tűnik, hogy erősebb lesz elődjénél, így akár az 1200 lóerős Veyron Super Sportot is túlszárnyalhatja. 6,2 literes, V8-as motorral készült az első Ultimate Aero, az új modellbe hasonló méretű blokkot építhettek, de módosított feltöltőkkel.