Testőrei miatt nem vesz hibrid autót Sólyom

Vágólapra másolva!
Habár azt ígérte Sólyom László, hogy az elnöksége után vásárol egy hibrid autót, egyelőre nem vesz. A volt államfő még nem tudott tájékozódni, másfelől továbbra is a Köztársasági Őrezred védi - közölte az [origo]-val.
Vágólapra másolva!

Nyilatkozatai szerint régóta szeretne hibrid autóval járni a környezetvédelem fontosságát immár évtizedek óta hangoztató Sólyom László. Államfősége idején állítólag a közbeszerzés akadályozta meg a Köztársasági Elnöki Hivatalt abban, hogy - Sólyom szándékainak megfelelően - kisebb károsanyag-kibocsátású járműveket vásároljon.

"A családommal viszont már megbeszéltük, hogy ha vége lesz az elnökségemnek, akkor egy ilyen autót fogunk venni" - nyilatkozta még 2007-ben az Indexnek az akkori államfő. Sólyom bő egy hónapja hagyta hátra hivatalát, ezért írásban megkérdeztük őt, hogy áll a beszerzéssel.

"Bár Elnök úr nem feledkezett meg a hibridautó-vásárlási szándékáról - sőt a nyár folyamán kijött új modellről is olvasott már -, mindeddig nem került sor vásárlásra" - válaszolta írásban a titkára.

Sólyom munkatársa két okot közölt indokként. Egyfelől a mandátum lejárta óta "nem volt kellő idő és lehetőség a megfelelő tájékozódásra", másrészt a volt elnök "mozgását még továbbra is a Köztársasági Őrezred biztosítja".

Mivel a vételi szándék megvan, szerettük volna megtudni, a jövőben mely márka, mely típusát venné meg Sólyom, milyen extrákkal rendelné meg a kocsit, milyen színben venné meg azt, és persze, hogy saját maga vezeti-e majd, vagy átengedi a családtagjainak.

Sólyom titkára erre így felelt: "A fentiekre is figyelemmel, az Ön által feltett kérdésekre Elnök úrnak - pontos tájékozódás hiányában - még jövő időben sem áll módjában jelenleg válaszolnia."