Merész és sportos a háromajtós Opel Astra

Vágólapra másolva!
Még a Párizsi Autószalon előtt leleplezte az Opel a GTC Paris-tanulmányt. A 4,46 méter hosszú háromajtós, sportosabb, mint az eddigi összes Astra-generáció együttvéve.
Vágólapra másolva!

Párizsban még csak szériaközeli tanulmányként mutatkozik be a háromajtós Opel Astra GTC, a francia főváros tiszteletére a koncepció a Paris utónevet viseli. Néhány héttel a szalon megnyitója előtt az Opel nyilvánosságra hozta a hivatalos képeket az ötajtósnál négy centiméterrel hosszabb újdonságról, amely lendületes vonalvezetésűnek tűnik.

Adott volt a frontrész, az Astra már ismert formáját mégis sikerült izgalmasabbá tenniük a mérnököknek. A kupés vonalvezetésű tanulmány 4,46 méter hosszú, felnijei 21 colosak, de ezek felbukkanására nincs sok esély a leendő szériaváltozaton. Annál több sansz látszik a LED-es nappali fények felbukkanására, a showcar néhány részletet leszámítva megegyezik a 2011 második felében szalonokba kerülő változattal.

Ebben a tanulmányban kétliteres turbómotor került a motorháztető alá, hatfokozatú manuális váltóval és start-stop rendszerrel párosítva, teljesítményét nem közölték, de a szériaváltozat amúgy is több ismert benzines és dízelmotorral lesz kapható. A műszerfal várhatóan nem különbözik majd az ötajtósétól, de erről egyelőre nem közöltek képet a gyáriak.