Sydney-ben mutatkozik be az új Mazda BT-50

Vágólapra másolva!
A Mazda Motor Corporation a 2010-es Ausztrál Nemzetközi Autókiállítás sajtónapján, október 15-én  tartja az új BT-50 kompakt pick-up premierjét.
Vágólapra másolva!

Az új BT-50 a Mazda stand fő helyén fog szerepelni a kiállítás egész ideje alatt, az újdonság aktív életstílus-járműként lép a nagyközönség elé, ennek megfelelően a formája túllép a modell aktuális, konvencionális imidzsén.

A Mazda az új modell fejlesztését teljesen az alapoktól kezdte, a mérnökök úgy tervezték meg az autót, mintha egy új kategóriájú járművet építenének.

Az új BT-50-et olyanoknak tervezték, akiket mozgalmas életvitelük jellemez legjobban: aktív családok, örökké rohanó kisvállalkozók, sportolók, kalandkeresők találhatják meg számításukat benne.

Az új BT-50 külső formaterve az előzetes rajzok alapján igen bátor lesz, a kategóriában is forradalmi változásokat eredményezhet. Impozáns, erőt sugárzó lendületes vonalai abszolút a sportos életvitelt reklámozzák, de ez már sokkal inkább egy platós SUV, mint egy teherautó. Állítólag az új stílus részeként a vezetési komfortot és élményt is fokozták. A globális modellt Európában is értékesítik majd.

Forrás: Mazda

Az új modell kiállítása mellett az Ausztrál Nemzetközi Autószalonon megjelenik a Mazda következő generációs, SKY-motorcsaládja is. A Mazda 'Fenntartható Zoom-Zoom' stratégiájában meghatározta, hogy 2015-ig 30%-kal csökkenti termékválasztékának átlagos fogyasztását a 2008-as szinthez képest - ezen cél elérésében az új motorok és váltó jelentős szerepet játszik majd.