185 lóerős Audi A1 Párizsban

Vágólapra másolva!
S1 helyett csak egy új változatot mutat be az A1-ből az Audi Párizsban, igaz, az 1,4-es turbós-kompresszoros motor teljesítménye 185 lóerőre nőtt.
Vágólapra másolva!

Minden előzetes információ arra utalt, hogy az Audi az S1-et is bemutatja a Párizsi Autószalonon, az ingolstadtiak azonban csak egy új kivitellel érkeznek. Nem S1-nek, csak A1 1,4 TFSI-nek nevezik az új változatot, amelybe a turbós-kompresszoros motor 185 lóerős, 250 Nm csúcsnyomatékú kiadása került.

Ez jelent némi újdonságot, ugyanez a motor a Volkswagen Polo GTI-ben 180 lóerős. Hétfokozatú S-Tronic váltó továbbítja az erőt az első kerekekre, a sportos csomagba erősebb első fékek és elektromos differenciálzár került, amely kanyarban az ívbelső kerekek tapadásvesztése esetén apró fékezésekkel növeli a stabilitást.

6,9 másodperc alatt gyorsul százas tempóra az új A1-kivitel, ez egyezik a Polo GTI adatával. 5,9 liter az átlagfogyasztás, a kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátás 139 gramm. 17 colos felnikkel és S-Line karosszéria-csomaggal érkezik a mini, év végétől kapható.