Videón Loeb utolsó raliautója

Vágólapra másolva!
A Citroën megjelentetett egy előzetes videót a DS3 WRC-ről még a párizsi világpremier előtt. Valószínűleg ebből a versenyautóból fog visszavonulni a jövő év végén Sébastien Loeb.
Vágólapra másolva!

Sébastien Loeb nemrég úgy nyilatkozott, hogy ha megnyeri idén a hetedik világbajnoki címét, - amire pedig nagyon jó esélye van -, akkor 2011 végén visszavonul a versenyzéstől. Ezek szerint a videón látható DS3 WRC lesz az utolsó versenyautója. A világpremiert csütörtökön tartják a Párizsi Autószalonon, akkor többet mutató képeket is tudunk majd mutatni.

A C4 WRC utódja az új szabályok miatt kétliteres helyett 1,6 literes turbómotort kap, de az összkerékmeghajtás szerencsére marad. Pár hónapja már láthattunk egy gyári raliautót a DS3-ből, de az az R3T kategória szabályai szerint épült, ezért keskenyebb karosszériával és gyengébb motorral rendelkezik, mint a WRC változat.

Természetesen Loeb és Sordo ellenfeleinek autói is újak lesznek, a Ford a Fiesta WRC-vel, a Mini pedig a vadonatúj Countryman WRC-vel próbál szerencsét a jövő évi rali-világbajnokságon.