Újabb elektromos autókat fejleszt a Mitsubishi és a PSA

Vágólapra másolva!
A Peugeot Partner és a Citroën Berlingo elektromos hajtású változatának kifejlesztéséről írt alá megállapodást a Mitsubishi Motors Corporation és a PSA Peugeot Citroën. A japán és francia cégcsoport korábban már együttműködött egy elektromos kisautó megalkotásában.
Vágólapra másolva!

A Mitsubishi Motors Corporation (MMC) és a PSA Peugeot Citroën megállapodást írt alá szeptember 29-én, amely szerint közös technikai fejlesztésbe kezdenek, hogy megalkossák a PSA spanyolországi Vigo üzemében készülő Peugeot Partner és Citroën Berlingo kishaszonjárművek elektromos hajtású változatát. Az új együttműködési megállapodás értelmében a partnerek meghatározzák azokat a technikai és ipari szempontokat, amelyek révén 2012 végéig megvalósulhat az elektromos hajtású modellváltozatok gyártása.

Ez a szerződés a vállalatok közti korábbi együttműködési megállapodás folytatását jelenti, ami az új generációs i-MiEV elektromos hajtású jármű alapjaira épített, európai piacra szánt Peugeot iOn és Citroën C-Zéro modellek közös fejlesztéséről szólt.