Új raliautó a Fordtól és a Minitől

Vágólapra másolva!
A Citroën DS3 WRC mellett Párizsban a Ford és a Mini is bemutatta saját WRC modelljét, a Fiesta és a Countryman raliautó változatát.
Vágólapra másolva!

Első újkori összkerékhajtású modelljével, a Countryman-nel tér vissza a raliba a Mini. A Prodrive-val közösen fejlesztett versenyautó a tavalyi IRC-bajnok Kris Meeke-vel a kormánya mögött jövőre indul a bajnokságban. A tizenháromból csupán hat versenyre nevezik az autót, a 2011-es évadot csupán felkészülési időszaknak tekintik, 2012-ben pedig már élesben vetik be a régi Mini Cooper S stílusában felcicomázott autót. Orrába a BMW Motorsport divíziójánál felkészített 1,6 literes turbómotor kerül, melyhez hatfokozatú szekvenciális váltót kapcsolnak.

Forrás: [origo]
Még több fotó galériában. Kattintson a képre!

Szintén 1,6 literes turbómotor, a Ford új EcoBoost egysége repíti előre a pályán a Fiesta RS WRC-t. A Focus helyett induló Fiesta az európai Ford és az M-Sport közös fejlesztése, kormányánál Mikko Hirvonennel és Jari-Matti Latvalával indul a bajnokságban. A Ford számára kihívást és egyben nagy bizonyítási lehetőséget jelent, hogy egy szériaautókban is elérhető, friss fejlesztésű motorral indulhatnak versenykörülmények között, ezzel bizonyítva az egység képességeit, nyilatkozta Mike Norton, a márka motorsport részlegének vezetője.

Forrás: [origo]
Még több fotó galériában. Kattintson a képre!