Újabb milliós visszahívás a Toyotánál

Vágólapra másolva!
Folytatódnak a visszahívások a Toyotánál, ezúttal másfélmillió autót rendelt vissza a japán gyár. Európában Lexusok érintettek.
Vágólapra másolva!

Továbbra sincs nyugtuk a Toyota-tulajdonosoknak, ezúttal másfélmillió tulajdonosnak kell szervizbe vinnie autóját. Amerikában 740, Japánban 600 ezer autó érintett, a maradék körülbelül 160 ezer darab marad Európára. Utóbbi modellek kizárólag Lexusok.

Ezúttal a fék- és üzemanyag-ellátó rendszerrel lehet gond, Lexusból a GS 300, IS 250 és 220D, valamint az RX 300 és 350 sorozat érintett. Toyotából a Crown, Kluger, Harrier, Alphard, Majesta, MarkX, Highlander, Avalon és Reiz modellekre vonatkozik a visszahívás.

Azoknál a Lexusoknál, amelyekben a fékrendszer hibás, a főfékhengernél lyuk keletkezhet, amelyen keresztül elszivároghat a fékfolyadék. Amint megjelenik a műszerfalon egy figyelmeztetés, célszerű felkeresni az első szervizt, bár ezt követően még 2000 fékezésre elegendő tartalék van a rendszerben.

Kevesebb autóban lehet hibás az üzemanyagpumpa, az utóbbira csak szervizakció, nem visszahívás vonatkozik, a tulajdonosok maguk dönthetik el, hogy ellenőriztetik-e az alkatrészt. Különböző hibák miatt év eleje óta már több mint nyolcmillió autó visszahívására kényszerült a Toyota.