Több mint 900 millió forintért kelt el James Bond Aston Martinja

Vágólapra másolva!
Egy amerikai üzletember 2,9 millió fontért, azaz mintegy 913 millió forintért vásárolta meg azt az 1964-es Aston Martin DB5-öst.
Vágólapra másolva!

Korábban már megírtuk, hogy kalapács alá kerül a világ egyik leghíresebb filmes autója, amely többek között a Goldfinger és a Tűzgolyó című filmben szerepelt Sean Connery legendás autójaként.

Az RM Auctions előzetes becsléseiben még az ötmillió fontos (1,57 milliárd forintos) leütési árat sem tartotta , de végül ennél jóval kevesebbért adták el a "Q-felszereltségű" luxusautót Harry Yeaggy üzletembernek.

Q, a brit titkosszolgálat technikai fejlesztéseiért felelős részlegének filmbeli feje gépfegyverrel, golyóálló páncéllal, nyomkövetővel, eltolható tetővel, szögszóróval, olajfúvóval és füstüveggel szerelte fel Bond parancsnok szolgálati autóját. A film kedvéért beépített eszközök közül a gépfegyverek kivételével például a rendszámtábla-forgató mechanika is valódi.

Forrás: AFP
Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!

Az egyetlen megmaradt, James Bond filmben is szereplő Aston Martint korábbi tulajdonosa Jerry Lee amerikai rádiómágnás volt, aki 1969-ben közvetlenül a gyártótól mindössze 12 ezer dollárért szerezte meg a híres kocsit.