Magasabb tetővel jön az ötajtós Evoque

Vágólapra másolva!
Háromajtósként már Párizsban bemutatkozott a Range Rover Evoque, a három centivel magasabb ötajtós kivitelről a Los Angeles-i Autószalonon rántják le a leplet.
Vágólapra másolva!

Megérkezett a Range Rover Evoque ötajtós változatának hivatalos sajtóanyaga, a háromajtós kivitel már a Párizsi Autószalonon a nagyközönség elé állt. Több ajtóval is megtartotta kupés alapkarakterét az Evoque, ez a karosszéria-kivitel nagyobb rugalmasságot és variálhatóságot biztosít a vásárlók számára.

Harminc milliméterrel magasabb az ötajtós változat, nagyobb a szélvédő, a hosszúság és szélesség nem változott. Hála a magasabbra került, de továbbra is meredeken eső tetővonalnak, 50 milliméterrel nagyobb váll- és hasonlóan nagyobb fejtér áll a hátsó ülésen utazók rendelkezésére, az opciós teljes üvegtető optikailag még tovább tágíthatja a teret.


Még több gyári fotó a galériában. Kattintson a képre!

Hasonló felszereltségi finomságokkal rendelhető az ötajtós Evoque, mint sportosabb testvére, a csomagtartó 1445 literesre bővíthető, a funkciók nagy része érintőképernyővel vezérelhető. A 17 hangszórós Meridian-audiórendszer összteljesítménye 825 Watt.

Műszakilag nincs különség a kétféle Evoque között, az ötajtós is rendelhető akár fronthajtással vagy a MagneRide névre keresztelt, aktív futóművel. Közös a motorpaletta is, 2,2 literes dízelből 150 és 190 lóerős kérhető, a kétliteres turbós benzines teljesítménye 240 lóerő.

2011 nyarától több mint 160 országban indul az ötajtós Evoque forgalmazása.