Pénzhiány miatt Szalayék kihagyják a Dakart

Vágólapra másolva!
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a hétvégén elhódította az országos tereprali bajnoki címet, ám nem lehet teljes a versenyzők öröme, ugyanis egy nappal a pezsgőfürdő után biztossá vált, hogy nem lehetnek ott a 2011-es Dakar-rali rajtjánál.
Vágólapra másolva!

"Minimális létszámmal, nyolcfős csapattal készültünk a Dakarra, de ebben a nehéz gazdasági környezetben képtelenek voltunk összerakni az induláshoz szükséges büdzsét. Az utolsó pillanatig kivártunk, mert bíztunk benne, hogy gyorsabban intéződnek az ügyek és az újonnan érkezett támogatóktól esetleg még az idén befolyik a pénz, de nem történt meg, úgyhogy bár rajta vagyunk a nevezési listán, vissza kellett mondanunk az indulást. Az egész csapat nagyon szomorú és csalódott, Lakló th Aladár, aki a versenykamionban navigált volna, a Dakarhoz igazította a színházi programját, és mindannyian úgy készültünk, hogy az év végén elutazunk Buenos Airesbe. Ám sajnos ez most nem jön össze" - nyilatkozta Szalay Balázs a csapat honlapján.

A költségekkel kapcsolatban Szalay elárulta, a nyolcfős csapat és a járművek nevezési díja 100 ezer euró (körülbelül 28 millió forint) lett volna, ez azonban még nem minden, hiszen repülőjegyeket kellett volna venni, szállodai szobákat kifizetni (előbbieket az indulás reményében egyébként rég lefoglalták), alkatrészeket, gumikat vásárolni, ami azt jelenti, hogy összesen körülbelül 60 millió forintra rúgtak volna a költségek, amit nem tudtak a határidőig összegyűjteni.