Itt az új BMW 6-os kabrió

bmw 6 kabrió
Vágólapra másolva!
Los Angelesben élőben nem, de a hivatalos sajtóanyag nyilvánosságra hozatalával bemutatta a BMW az új 6-os kabriót.
Vágólapra másolva!

Szokatlan leleplezést tartott a Los Angeles-i Autószalonon a BMW, az új 6-os kabriót élőben nem, csak kivetített fotókon lehetett megcsodálni. Ezzel a bajorok igazolták azokat a híreket, hogy a Párizsban kiállított 6-os kupét kár volt tanulmánynak nevezni, mert gyakorlatilag megegyezik a szériaváltozattal: a kabrió - a tető hiányától eltekintve - pontosan ugyanolyan, mint zárt testvére.

4894 milliméter hosszú, 1894 milliméter széles és 1365 milliméter magas a kabrió, 74 milliméterrel hosszabb, 39 milliméterrel szélesebb és 9 milliméterrel alacsonyabb elődjénél, amely sportosabb formát ad ki. 2855 milliméter az új tengelytáv. Sokat dolgoztak a váz erősítésével a bajor mérnökök, a sajtóanyag szerint a torziós merevség ötven százalékkal múlja felül az előd adatát.


Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!

Maradt a vászontető, 19 másodperc alatt nyílik és 29 másodperc alatt záródik, 40 km/órás sebességig menet közben is lehet játszani vele. Teljesen átdolgozták a tetőt és a tartószerkezetet, súlyát az előző felére csökkentették. Nyitott tetővel 300 literes a csomagtartó, zárás után 50 literrel nő a kapacitás.

650i-ként, a 4,4 literes V8-as motorral debütált a 6-os kabrió, teljesítménye 400 lóerő, legnagyobb nyomatéka 610 Nm. Hatfokozatú manuális vagy a BMW új, nyolcfokozatú Sport Automatic váltójával rendelhető. Hatvan mérföldes (96 km/órás) tempóra mindkettővel 4,9 másodperc alatt gyorsul az autó. Opcionálisan Active Roll Stabilization rendszer is rendelhető a kabrióhoz, amely nagy tempójú kanyarokban és hirtelen irányváltásoknál borulásmegelőzési célból stabilizálja az autót.