Új kisautó a Subarutól

Vágólapra másolva!
Egy új kompakt modellt forgalmazását kezdi a japán piacon a Subaru. A Trezia nevű kisautó gyakorlatilag egy átcímkézett Toyota Verso S.
Vágólapra másolva!

"Mivel Japánban is megerősödött az a trend, aminek jegyében a vevők kisebb autókra váltanak, s mind több vásárló keres eddig használt családi kombija helyett szolidabb méretű modellt, a Subaru úgy döntött, hogy kínálatát egy olyan járművel egészíti ki, amit az A kategória és a meglévő C és D kategóriás Subaru-modellek közé pozícionál. Az 'Új Kompakt Kombi' szlogennel bemutatott autó eddig ismeretlen volt a Subaru helyi kínálatában, s ez az első olyan modell, amellyel a vállalat belép a kisméretű MPV-k gyorsan növekvő szegmensébe." - olvasható a Subaru hazai képviseletének sajtóanyagában, amely a Trezia Japán piaci bevezetéséről szól.

A Treziáról annyit érdemes tudni, hogy gyakorlatilag egy már meglévő Toyota modell, a nálunk még nem kapható Verso-S, "Subarusított" változata, tehát nem önálló fejlesztés. Akárcsak a Toyota-kivitel, a Trezia is két benzinmotorral lesz kapható: egy 1,3 és egy 1,5 literes benzinessel, ez utóbbihoz összkerékmeghajtás is rendelhető. A Trezia európai bevezetésének pontos dátumát egyelőre nem tudni, a hozzánk eljutatott közleményben mindössze az áll, hogy előbb-utóbb nálunk is kapható lesz és a Justy mellé érkezik majd a kínálatba.

Forrás: Subaru
Toyota alapokra épült a Subaru Trezia - Még több kép a galériában, kattintson a képre!