ORFK: Egy halálos baleset történt pénteken

Vágólapra másolva!
Pénteken 174 közúti közlekedési baleset történt, ebből egy követelt halálos áldozatot. Az ütközések közül huszonhárom súlyos, 35 pedig könnyű sérüléssel járt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).
Vágólapra másolva!

A rendőrség a honlapján figyelmeztetett: a meteorológiai előrejelzés szerint tovább növekszik a felhőzet, többfelé havazásokra is számítani lehet, amelyet a későbbiekben havas eső, eső, ónos eső válthatja fel. Tanácsolják, hogy a csúszásveszély miatt "csak téli gumival" induljanak útra az autósok és lassabban vezessenek.

Közölték: minden autópályán "a preventív síkosságmentesítés (sózás)" szükség esetén folyamatos lesz.

A röszkei határátkelőhelyen várhatóan egyórás várakozásra kell majd számítani vasárnap a belépő oldalon. Az ártándi határátkelőhelyen a hétvégi kamionstoppal összefüggésben belépő irányban 30-60 perces várakozás várható a teherforgalomban.

Záhonynál akár 60-120-180 perces forgalomtorlódás is kialakulhat a hétvégén a személy- és teherforgalomban, mindkét irányban. A várakozási időt növelheti a vám- és pénzügyőrség által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett új intézkedés, amely szerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, valamint a külföldön megtett távolságról - olvasható a közleményben.

A beregsurányi határátkelőhelyen is mintegy egy órás várakozás várható.

A záhonyi és a beregsurányi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a reggel hét és este hét óra között nyitva tartó barabási és a reggel nyolc és délután négy óra között használható lónyai határátkelőhelyet ajánlják.