Feltámadt a Nissan Sunny

Vágólapra másolva!
A Guangzhouban zajló Kínai Nemzetközi Autószalonon mutatta be a Nissan a kompakt szedán új nemzedékét. Különböző márkanevek alatt 170 országban lesz kapható 2011-től.
Vágólapra másolva!

Forrás: Nissan

Európában az Almera váltotta le 1995-ben a Sunny modellt, de a világ más piacain továbbra is lehetett kapni kompakt Nissanokat a régi névvel. A legújabb generáció szorosan kötődik Guangzhou városához: nemcsak a világpremiert tartották itt, hanem itt is gyártják a Dongfeng és a Nissan 2003-ban alapított gyárában.

Forrás: Nissan

Viszonylag kevés információt árultak el az új Sunnyról, még a pontos méretekkel is adósak maradtak. A gyár szerint a 30-as éveiket taposó fiatal családosoknak lehet ideális a jármű, mert kedvező ára tágas utas- és csomagtérrel párosul. Formaterve viszonylag konzervatívnak mondható, egyedül a vállvonal és a C-oszlop nevezhető karakteresnek, a hátsó traktus pedig az új Maximára hasonlít. Sok meglepetéssel a belső tér sem szolgál, az unalmas formákat a kör motívum sokszori megjelenítésével próbálták feldobni: ilyen alakú a klímavezérlő panel a középkonzolon, a két légbeömlő a műszerfal szélein és a négy belső kilincs is.

Forrás: Nissan

Motorterében egy 1,5 literes, 110 lóerős, négyhengeres benzinmotor teljesít szolgálatot, amely egy új fejlesztésű, fokozatmentes automata váltón keresztül hajtja az első kerekeket. Elöl MacPherson, hátul olcsó, csatolt lengőkaros felfüggesztések vezetik a kerekeket.

Forrás: Nissan

Átszámítva 2,6 millió forintos alapáron kerül a kínai kereskedésekbe 2011 januárjától az új Sunny. Kelet-Európában, a vele egy konszernbe tartozó Dacia Logan és Renault Thalia, esetleg a Fiat Linea és a Honda City vetélytársa lehetne.