Mulatozás és útépítés okozhat torlódást az utakon

Vágólapra másolva!
Számos utcabál és az M0-ás építése is akadályozhatja a folyamatos közlekedést szilveszterkor a rendőrség szerint. Több határátkelőn két-három órás várakozás is kialakulhat az újév első napjaiban.
Vágólapra másolva!

Nyilvános rendezvényekre, utcabálokra kell számítani a településeken szilveszterkor, ezért torlódások alakulhatnak ki a közlekedésben - írja pénteki közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A rendőrség szerint sok helyen intenzív gyalogosforgalomra lehet számítani.

Szintén torlódásokat okozhat a főváros környékén, hogy szilveszterkor is folytatják a felújítási munkákat az M0-ás régi szakaszán. Pénteken is építik a harmadik forgalmi sávot, emiatt kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás érvényes. Szakaszosan építési területeken kell áthaladni, csakúgy, mint az M0-M7-es csomópontjában.

A következő napokban több határátkelőn alakulhat ki két-három órás várakozás. Tompán, Röszkénél, Ártándon, Záhonynál és Beregsurányban a belépő személyautók forgalmában, míg utóbbi kettőnél, valamint Nagylaknál a teherforgalomban számít az ORFK torlódásra, leginkább január 2-án, és 3-án.

A téli időjárás függvényében előfordulhatnak kisebb-nagyobb vonatkésések a nemzetközi expressz járatoknál, amelyek a záhonyi vasútátkelőt is érintik - írja a rendőrség. Az ORFK felhívja a figyelmet, hogy az olykor mínusz tíz fok alatti hőmérséklet és a letaposott hó miatt megnő a csúszásveszély az utakon. Emellett helyenként ködre is lehet számítani szilveszterkor.