Hatvanhárom baleset történt az év első napján

Vágólapra másolva!
Egy közúti baleset halálos áldozatot is követelt, míg további öt súlyos és húsz könnyebb sérüléssel járt.
Vágólapra másolva!

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közleményében arra figyelmeztette az autósokat, hogy a fagypont alatti hőmérséklet miatt az utak továbbra is balesetveszélyesek. A letaposott hótól a csúszásveszély megnő, fontos, hogy az útra kelők türelmesebben, az út- és látási viszonyoknak megfelelően, lassabban vezessenek.

A rendőrség azt is kérte az autósoktól, hogy a köd miatt fordítsanak nagyobb figyelmet a gépkocsik világításának ellenőrzésére, a ködfényszórók használatára.

Vasárnapi közlekedési tudnivalók

Néhány autópályán még zajlanak építési munkálatok. Az M0-s régi szakaszán folyamatosan épül a harmadik forgalmi sáv, jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás érvényes. Szakaszosan építési területeken kell áthaladni, ez érvényes az M0-M7-es csomópontra is.

A rendőrség arról is tájékoztatott, hogy a tompai, a röszkei és az ártándi közúti határátkelőhelyen - vasárnap és hétfőn - az országba belépőknek előreláthatólag akár egy-kétórás várakozásra is számítaniuk kell.

Ennél is többet - akár három órát is - sorban kell majd állniuk a személyforgalomban Záhonynál és Beregsuránynál. Nagylaknál és Ártándnál pedig egy-két órát is várakozhatnak a kamionok.