2016-ig biztosan Winterkorn marad a VW élén

Vágólapra másolva!
A Volkswagen igazgatótanácsa öt évvel meghosszabbította Prof. Dr. Martin Winterkorn vezérigazgató 2011-ben lejáró szerződését.
Vágólapra másolva!

A 63 éves Winterkorn 1981-től már az Audi minőségbiztosítási részlegén dolgozott, 1993-ban pedig már az egész Volkswagen-csoport minőségbiztosításáért ő felelt. 2007. január 1-jén váltotta Bernd Pischetsriedert a Volkswagen-csoport vezérigazgatói székében, szerződése 2011 végén járt volna le, ezt hosszabbították most meg 2016 végéig. Az, hogy ilyen hamar meghosszabbították a szerződését, jól mutatja, mennyire megbízik benne az igazgatótanács.

Forrás: Volkswagen

Winterkorn legfontosabb feladata az új évtizedben az lesz, hogy vezetésével a Volkswagen-csoport 2018-ig átvegye a Toyotától a világ legnagyobb autógyártója címet. Ehhez évi 10 millió autót kellene eladniuk világszerte, ami közel 50 százalékos növekedést jelentene a 2010-es 7 millióhoz képest. Ennek érdekében a Volkswagen hamarosan két gyárat épít fel Kínában, ahol így megduplázódik az eddigi másfél millió autós gyártókapacitás. Egy új gyár felépül majd az Egyesült Államokban is, Tennessee-ben a már meglévő mellé, hogy a megnövekedett amerikai kereslet igényeit kielégítse. Vélhetően tovább nő majd a kereslet a tengerentúlon a Volkswagenekre 2011-től, ugyanis pár napon belül, a Detroiti Autószalonon leleplezik az eddig csak új, középkategóriás szedánként aposztrofált húzómodellt. A gyengén fogyó Passat helyébe lépő modellt speciálisan az amerikai piac igényei szerint terveztek, és helyben is gyártják majd. Nagyobb és olcsóbb lesz a Passatnál, az alapár valahol 20 ezer dollár (4 millió forint) körül indul majd.