Egyterű készült a Toyota Priusból

Vágólapra másolva!
Detroitban mutatkozott be a Toyota hibrid egyterűje, a Prius V. Nagy a csomagtartója.
Vágólapra másolva!

Egyterűvel bővült a Toyota Prius kínálata, a V utójelű modell a Detroiti Autószalonon mutatkozott be a nagyközönségnek. Alapjain és a hibrid hajtásláncon az ötajtóssal osztozik az újdonság, raktere azonban ötven százalékkal nagyobb a hagyományos Priusénál.

A Toyota szerint az egyterű tervezését az alapoktól kezdték, visszaköszön róla a hagyományos Prius formája, de egyetlen közös karosszériaelem sincs. Szépen belesimul az egyterűs kínálatba az új Prius, egyetlen meghökkentő megoldása sincs, de talán éppen ez volt a lényeg.


Kattintson a képre a galériához!

4615 milliméter hosszú, 1775 milliméter széles és 1575 milliméter magas az egyterű Prius, tengelytávja 2779 milliméter. Ez szellős kabin kialakítását tette lehetővé, a csomagtartó a sajtóközlemény szerint 971 literes. Csak az nem derült ki, hogy ezt mégis hogy mérte a Toyota, mert alaphelyzetben biztosan kisebb a magas padló miatt.

Teljesen új műszerfalat és középkonzolt kapott az egyterű, az Entune névre keresztelt multimédiás rendszer okostelefonokra optimalizált szoftverek futtatására is képes, illetve különböző adatbázisokhoz biztosít hozzáférést.

Az ötajtós Priushoz hasonlóan 136 lóerő teljesítményű hibrid városi fogyasztása 5,6 liter, autópályán 6,19 liter üzemanyagot éget el száz kilométerenként. Nyáron kezdődik az értékesítés.