Versenyautó készült a Toyota iQ-ból

Vágólapra másolva!
Városi mininek született, de versenyautóként is beválhat a Toyota iQ. A Gazoo Racing és az MN Tuning a Tokiói Autószalonon mutatta be a Toyota apróságának legmérgesebb kivitelét.
Vágólapra másolva!

Forrás: Toyota
Kattintson a képre, galéria nyílik!

Másfél éve iQ GRMN (GAZOO Racing tuned by MN) néven limitált szériás kiadás már készült a Toyota minijéből 116 lóerős kompresszoros motorral és bukócsővel. Persze mind a száz példányát egy hét alatt elkapkodták 2009 augusztusában.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=m0Jy3XjHPaUDUSEO

A pályán sem vall szégyent

Idén újabb koprodukciós modell jelent meg: a GRMN Racing Conceptet a Toyota házi tuningcégének számító, Lexus LFA-kat versenyeztető Gazoo Racing és az MN Tuning mutatta be a világ legnagyobb autótuning-szemléjén Tokióban.

Forrás: Toyota

Sárvédő szélesítések, hátsó szárny, diffúzor, könnyűfém felnik, dupla kipufogó és matricák dobják fel a jámbor apróságot, melynek orrába az 1,3 literes VVT-i motor kompresszorral lélegeztetett, 121 lóerős változata került.

Forrás: Toyota

Úgy tűnik, a Lexus sportkocsijával versenyző csapat komolyan gondolta, hogy versenyképes kivitelt farag az iQ-ból, utasterébe fém pedálokat, versenyüléseket és bukókeretet szereltek, műszeregységén pedig a Nürburgring pályarajza jelenik meg, ezzel is utalva a Gazoo versenytapasztalataira a 24 órás versenyről.