Vágólapra másolva!
Kiszivárgott képek bukkantak fel a Pagani Zondát váltó új szuperautójáról, a Huayráról. Premier a Genfi Autószalonon.
Vágólapra másolva!

Szépen felépített előzeteskampánnyal vezette volna fel a Pagani új szuperautója, a Huayra bemutatását. Genfben debütál a nagyközönség előtt a sportkocsi, a gondos tervezés ellenére azonban porszem csúszott a gépezetbe: kiszivárgott képeken, a spanyol Car magazinból szkennelt fotókon máris láthatóvá vált a sportkocsi.

Műszaki adatok nem állnak rendelkezésre, bár korábbi információk alapján tudható, hogy V12-es AMG-motorral készül a Huayra, körülbelül 700 lóerős teljesítménnyel és 1000 Nm körüli nyomatékkal. Tekintettel a lebukásra, valószínűleg még ezen a héten megérkezik a hivatalos sajtóanyag is.

Ami a Huayra megjelenését illeti, sokak számára valószínűleg megosztó lesz. Látszik, hogy az autó a Zonda továbbfejlesztése, az elején tátongó, LED-es nappali fényeket tartalmazó nyílás azonban kicsit ijesztő. Újdonságnak számítanak a sirályszárnyas ajtók, a megjelenésében rovart idéző hátsó kialakítás a diffúzorral és pontlámpákkal egészen egyedi.

Karbonszálas vázzal és karosszériával készül a Huayra, több ezer új alkatrészt fejlesztettek hozzá. Alapára egymillió euró körül lesz, évente pár darab készül belőle.