Negyvennégyen sérültek meg közúti balesetekben

közúti baleset, kamion gázolt el egy motorost Jászszentlászlóban
Vágólapra másolva!
Ketten meghaltak, tizenöten pedig súlyosan megsérültek az elmúlt 24 óra alatt közúti balesetekben - közölte az ORFK. A hétvégén több autópályán jelentős sebességkorlátozásokra, a határátkelőkön pedig akár többórás várakozásra kell számítani az autósoknak.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt 24 órában 171 közlekedési baleset történt az utakon. Ketten meghaltak, tizenöten súlyosan, huszonkilencen pedig könnyebben megsérültek - olvasható az ORFK közleményében. Egy nap alatt a rendőrség összesen 171 balesetnél intézkedett.

Korlátozások az autópályákon

Több forgalmas útvonalon is dolgoznak munkások a hétvégén, ezeken sebességkorlátozásokra kell számítani. Az M0-s régi szakaszán épül a harmadik forgalmi sáv, itt kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak. Korlátozzák az autósok haladását, a korlátozás érinti az M0-M7 csomópontot is.

Kátyúzzák a haladósávot az M1-es autópálya 12. és 67-es kilométerszelvénye között, ahol maximum 80 kilométer/órával lehet közlekedni, az autósok mobil terelésre is számíthatnak. Az M3-as autópályán a jobb és a bal oldalon a 69-130. kilométerszelvényekben szintén karbantartásra és korlátozásokra lehet számítani, csakúgy, mint az M6-oson a 22-76-os szakaszon.

Többórás várakozás lehet a határokon

A határátkelők közül ismét Záhonynál számíthatnak a személyautósok akár háromórás várakozásra is, a belépő- és a kilépőoldalon egyaránt a vámosok fokozott ellenőrzése miatt. Röszkénél, Nagylaknál és Beregsuránynál maximálisan egyórás várakozásra készülhetnek az autósok.

A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalként továbbra is a reggel hét és este hét óra között nyitva tartó barabási állomást, valamint a reggel nyolctól délután négyig üzemelő lónyai átkelőt javasolja a rendőrség.

A kamionosok várakozási ideje ugyanakkor elérheti a 24 órát is Záhonynál, ahol péntek délután óta jelentős a torlódás - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Az MTI helyi információi szerint az átkelőn mintegy 600 teherautó vár arra, hogy az ukrán hatóságok beléptessék. A kamionok sora 6-7 kilométer hosszú az átkelőhelyre vezető 4-es számú főúton.