Vágólapra másolva!
A márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik be a frissített Peugeot 308. Mikro-hibrid is készül belőle.
Vágólapra másolva!

Megújult a Peugeot 308, a plasztikázott kompakt a Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek. A frissített modell afféle átmenet a régi és új Peugeot-márkaarculat között, így az új elemek kicsit furcsán mutatnak az egyébként nagyrészt változatlan autón.


Újdonság a LED-es nappali fény a ködfényszórók mellett
(Még több kép a galériában, kattintson a képre!)

Nemcsak a lökhárítót és hűtőrácsot cserélték le, újak a fényszórók is, illetve áttervezték a motorháztetőt és az emblémát. Nappali, LED-es világítás került a ködlámpák mellé. Hátul gyakorlatilag nincs változás, csupán egy krómcsík került a csomagtartóra, az utastérben csapott aljú lett a kormány, lecseréltek néhány anyagot, illetve új színösszeállítások jelentek meg.


A csomagtérfedél egy krómcsíkkal gazdagodott

Minden karosszéria-változat felfrissült, a palettán átlagosan 25 kilogrammos súlycsökkentést hajtott végre a Peugeot. Amellett, hogy optimalizálták a motorokat, nyártól start-stopos mikro-hibrid is megjelenik a kínálatban, az 1,6-os, 112 lóerős dízellel párosítják a rendszert. Hatfokozatú manuális vagy robotizált váltóval rendelhető a takarékos kivitel, szén-dioxid-kibocsátása kilométerenként 98 gramm, átlagfogyasztása 3,8 liter. Egyes modellekre a lehető legalacsonyabb gördülési ellenállású abroncsok kerülnek.

A
Akárcsak az RCZ-ben, csapott lett a kormány alja