Gyári képeken a Hyundai i40

Vágólapra másolva!
A Hyundai vadonatúj középkategóriás modellje, az i40 premierjét a márciusi Genfi Autószalonon tartják, hivatalos fotóit azonban már most közzétették, és felszereltségéről is elárultak néhány újdonságot.
Vágólapra másolva!

Európai ízlés szerint tervezett modelljével próbálja megszorongatni a középkategória kedvelt modelljeit a Hyundai. Újdonságuk már nem Sonata, hanem az új irány szerint i40 néven lesz elérhető.

Elsőként a Nyugat-Európában népszerűbb kombi változatot mutatták be, négyajtós kivitele a gyáriak ígérete szerint még ebben az évben megérkezik. Korábban már közöltek grafikákat és a műszerfalról készült fényképeket, ezúttal a hivatalos gyári fotóanyagot hozták nyilvánosságra.

Forrás: Hyundai

A jelenleg követett "folyékony szobrászat" fantázianevű dizájnirányzatot követő modell nem pusztán konkurensei sikereit, hanem az Audi A4 fényszórójának rajzolatát, a Toyota Avensis hátsó lámpájának struktúráját, a Mazda6 sportos sárvédőjét és a BMW 3-as sorozat övvonalán végighúzódó hajlítását is megirigyelték, ennek ellenére már Hyundaiként azonosítható a formaterv. Kombiként nagyon praktikusnak kell lennie, a csomagtartó alacsony rakodópereme erről árulkodik.

Forrás: Hyundai

Forgalmazása három motorral indul, egy kétliteres, körülbelül 170 lóerős benzines mellett az 1,7-es dízel 115 és 136 lóerős változatban is elérhető lesz. Alapfelszereltsége többek között fűthető kormányt és első-hátsó üléseket, valamint automata szélvédő párátlanító rendszert tartalmaz majd.

Forrás: Hyundai