Borult idő, torlódások - közlekedési körkép hétvégére

Vágólapra másolva!
Több autópályán javítási munkák miatti korlátozás érvényes, a határátkelőhelyek közül pedig Záhonynál és Beregsuránynál alakulhat ki nagyobb torlódás.
Vágólapra másolva!

A február 18-án kezdődő hétvégén a meteorológiai előrejelzés szerint országszerte felhős, borult időre kell számítani, eső (havas eső), hószállingózás, szél is lehetséges. A hőmérséklet -7 és +8 C fok körül alakul, melegfronti hatás érvényesül.

Éppen ezért hétvégén is érdemes megfontoltan, körültekintően vezetni. Az útrakelőknek jó tudni, hogy az M0-s autópálya régi szakaszán épül a harmadik forgalmi sáv, az út mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, ez az M0-M7 csomópontot is érinti. Az M1-es autópályán a 12-67-es kilométer között szakaszosan 80 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben, mivel mobil terelés mellett kátyúzást végeznek. Az M3-ason a 130 és 180-as kilométer között szintén kátyújavítás miatti korlátozásra lehet számítani.

A határátkelőhelyek közül elsősorban Záhonynál várható nagyobb mértékű, akár 60-180 perces forgalomtorlódás. A hétvégén Beregsuránynál is számítani kell várakozásra, a reggeli órákban belépő irányban, a délutáni órákban a kilépő irányban várható. E két torlódást a reggel héttől este hétig nyitva tartó Barabás, illetve a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya határátkelőhelyeken lehet elkerülni.