Feltámadt a Volkswagen Golf kabrió

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta a Genfben debütáló, vászontetős Golf kabrió hivatalos fotóit a Volkswagen. Hat motorral indul az értékesítés.
Vágólapra másolva!

Csütörtöktől már rendelhető a német kereskedésekben a Volkswagen Golf kabrió. A nyitott tetős kompakt még csak a harmadik generációjába lépett, míg az acéltetős Golf már rég a hetediknél tart. A négyüléses újdonság az Audi A3 Cabrión alapul, vászonteteje villámgyorsan, 9,5 másodperc alatt nyílik, és meg sem kell állni hozzá, mert 30 km/órás sebességig működtethető.

Alapfelszerelésnek számítanak a LED-es nappali fényekkel készülő fényszórók és a szintén diódás hátsó lámpák, utóbbiak a GTI megjelenését idézik. Nem hiányzik az ESP sem, légzsákból még a sofőr térdéhez is jutott. Formailag a háromajtós Golfra emlékeztet a kabrió, de a hátsó rész új, alacsonyabbra került a tetővonal, és a szélvédő profilja is kabrióssá alakult.


Kattintson a képre a galériához!

Hatféle motorral indul a forgalmazás, ezek mindegyike ismerős lehet a Volkswagen többi modelljéből. 105-211 lóerőig alakul a teljesítmény, négy benzines és egy dízelmotorhoz DSG-váltó is rendelhető. Háromféle Bluemotion-csomagos kiadás készül, az 1,2-es TSI, az 1,6-os TDI és a kétliteres TDI. A Golf kabrió érkezése nem jelenti a szintén Golf-alapú keménytetős kabrió, az Eos nyugdíjazását, hiszen az is nemrég frissült.