Túl az utolsó frissítésen a Saab 9-3

Vágólapra másolva!
A generációváltás előtt utoljára frissült a Saab 9-3, a plasztikázott modell Griffin néven mutatkozik be a Genfi Autószalonon.
Vágólapra másolva!

Frissítette a 9-3-at a Saab, utojára a 2012-re tervezett generációváltás előtt. Apró retusálásról van csupán szó, a kívül-belül plasztikázott modellek Griffin néven kerülnek a kereskedésekbe. Műszaki újdonság egy kétliteres, közvetlen befecskendezéses, kettős leömlésű (twin scroll) turbóval lélegeztetett benzinmotor bevezetése.

Minden karosszéria-változat megkapja az új első lökhárítót és módosított fényszórókat, a sárvédőkre Griffin felirat kerül. Az utastérben a kárpitozást és a díszbetéteket cserélik le.

Kétféle változatban rendelhető az új kétliteres motor, 163 és 220 lóerős teljesítménnyel. Mindkettővel párosítható a Saab igen fejlett, Haldex összkerékhajtási rendszere. Háromféle változatban érkezik az 1,9-es dízel, 130, 160 és 180 lóerővel vihető, alapfelszerelésként minden modellhez hatfokozatú kézi váltót kínálnak. A teljes paletta átlagfogyasztása és szén-dioxid-kibocsátása négy százalékkal csökkent.