Vágólapra másolva!
Bemutatkozott a brit Morgan legkülönlegesebb modellje, a múlt század elején gyártott típusokra emlékeztető háromkerekű. A hagyományos stílusban, modern alkatrészekből készült újdonság V2-es, 115 lóerős motorkerékpárokhoz gyártott egységet hord az orrán, amely a hátsó kereket hajtja. Ritkaságát bizarr külseje és 25 ezer fontos ára biztosítja.
Vágólapra másolva!

Forrás: Morgan

A brit autógyártás egyik klasszikusa, a Morgan az autózás hőskorának stílusát idéző, modern technikára épülő választékával világszerte népszerű a veteránokat kedvelő, de új autóra vágyó rajongók körében.

Új modelljük a gyár kezdeti típusait eleveníti fel. Az 1909-től készített háromkerekűekre megszólalásig hasonlító újdonság minden alkatrésze korhűnek mondható, bár a kötelező stíluselemnek számító krómozott alkatrészekért felárat kell fizetni. Jellegzetes kormánya és küllős kerekei is visszarepítik a sofőrt az időben, ebben a második világháborús repülőkről ismerős festés is fontos szerepet játszik, amelyet a vevők egyedi igényei szerint készítenek el a brit vadászgépek tradicionális mintái alapján.

Forrás: Morgan

Orrára erősített V2-es elrendezésű, 115 lóerős motorját az épített motorkerékpárokhoz alkatrészt gyártó S&S cég szállítja, erejét egy ötfokozatú Mazda váltó juttatja a hátsó kerékre. A Genfi Autószalonon élőben is látható angol háromkerekű ára 25 ezer fontról (8 millió forint) indul, a Morgan állítása szerint mindenben megfelel az európai és az amerikai közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi előírásoknak.

Forrás: Morgan