Marad az 1,6-os motor az új Swift Sportban

Suzuki Swift Sport
Vágólapra másolva!
Lehullt a lepel az új Suzuki Swift Sportról a Genfi Autószalonon. Egyelőre csak tanulmány, de még idén bemutatkozik a szériaváltozat.
Vágólapra másolva!

Bemutatta a Suzuki az új Swift Sportot Genfben, az autó egyelőre S-Concept néven fut. Még idén bemutatják a szériaváltozatot is, ám a külsőt illetően sok újításra már nem lehet számítani.

Rikító citromsárgára fényezték a koncepciót, amely egyedi lökhárítókat, küszöbtoldatokat, diffúzort, lyuggatott féktárcsákat és nagy hátsó szárnyat kapott. A szélesített kerékjárati ívek alatti sokküllős felnik 18 colosak.

Forrás: Suzuki

Az alapváltozatnál hat centiméterrel szélesebb (176 cm) az S-Concept, sárga festése a Recaro sportülések kárpitozásáról is visszaköszön. A középkonzol zongoralakk-hatású, ám egy kis sárga betét a kormánykerékre is jutott.

Forrás: Suzuki

Az újdonság 3,89 méter hosszú és 1,48 méter magas, tengelytávja 2,43 méter. Akik 1,4-es Volkswagen-konszernes TSI-motort vártak, azoknak csalódniuk kell, a Suzuki kitart az 1,6 literes, változó szelepvezérlésű szívó benzines mellett.

Forrás: Suzuki

Nem tudni, hogy a régi, jól bevált motorról vagy egy újról van-e szó, a japán gyártó ugyanis technikai adatokat nem közölt a blokkról. A pletykák szerint 130-135 lóerős lesz, és az euro 5-ös károsanyag-kibocsátási norma miatt tisztább is, mint az elődje.

Forrás: Suzuki

A hajszálnyival erősebb motornak 30 kilogrammal könnyebb karosszériát kell majd mozgatnia, ezért a menetteljesítmények valószínűleg enyhén javulni fognak.


További hírek, képgalériák, videók a genfi újdonságokról a címkeoldalon és a zöldautó-blogon.