Kupét faragott a Fiat 500-ból a Zagato

Vágólapra másolva!
Az olasz Zagato a Genfi Autószalonra kupévá alakította át a Fiat 500-ast. Izgalmas formájú kisautót sajnos nem fogják szériában gyártani.
Vágólapra másolva!

1952-ben készítette el az eredeti 500-as kupét a Zagato, a dicső múlt tiszteletére az új modellt alakította át a Genfi Autószalonra az olasz cég. Az 500 Coupé Zagato a Fiat központi formatervezési részlegével együttműködésben készült, a padlólemez azonos, a Zagatóra jellemző dupla huplis tető ellenben sokkal meredekebb zuhanásba kezd a mini hátsó részénél. Sportosabbra cserélték a lökhárítókat, 17 colos felniket toltak az autó alá, abban bízva, hogy a fiatal korosztály felfigyel az autóra. Nem a lányok, ezúttal a fiúk számítanak a célcsoportnak.

3,55 méter hosszú, 1,63 méter széles és 1,49 méter magas a 2+2 üléses kupé, tengelytávja 2,3 méter. A géptető alá a Fiat 900 köbcentis, kéthengeres turbómotorjának erősebb, 105 lóerős változata került, a csúcsnyomaték 155 Nm. A Zagato-féle 500-assal kapcsolatban nincsenek sorozatgyártási tervek, de előbb-utóbb készül egy hasonló, négyszemélyes sportváltozat.



További hírek, képgalériák, videók a genfi újdonságokról a címkeoldalon és a zöldautó-blogon.