Egy Kia is lehet 256 lóerős

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban már benzines turbómotorral is kapható a Kia kompakt szabadidő-autója, a Sportage.
Vágólapra másolva!

Amerikában is hódít a downsizing, azaz, a hat-nyolchengeres, három-négyliteres motorokat már ott is előszeretettel váltják ki a gyártók kisebb hengerűrtartalmú feltöltött motorokkal. Az előző Sportage is kapható volt ott 2,7-es V6-os motorral, de az újból már a kétliteres turbómotor jelenti a csúcsot.

Az új fejlesztésű, kettős leömlésű turbófeltöltővel felvértezett motor 274 lóerővel már bemutatkozott az Optima-szedánban, és most a Sportage kapta meg másodikként. Teljesítménye ugyan 18 lóerővel kevesebb lett, de így is közel kétszer több lóerő áll rendelkezésre, mint az európai változat 1,6-os alapmotorjában.

Természetesen a fékrendszer és a futómű tudását is a nagy teljesítményhez igazították. A turbómotor legnagyobb nyomatéka 357 Nm, amely már 1850-es fordulatszámtól elérhető. Városban 10,7, országúton két literrel kevesebb benzinnel is beéri a Kia szerint. Kizárólag hatfokozatú automata váltóval, de első- és összkerékhajtással is rendelhető az autó, előbbivel 26 490, utóbbival 27 990 dollár az alapára.

Forrás: Kia