Kicsavart kéz, akasztott ember - elhibázott autófotók

Vágólapra másolva!
Egy turmixgép vagy egy villanyborotva esetében egy jól bevilágított, fehér háttér bőven elég a reklámfotóhoz, autók és más járművek látványos bemutatásához azonban lenyűgöző tájakra, vonzó hölgyekre és sok fantáziára van szükség. Néha minden igyekezet ellenére is megmosolyogtató a végeredmény.
Vágólapra másolva!

Ezen a hatvanas években készült fotón hazai környezetben látható egy gyorsforgalmi útra ferdén leparkolt Datsun Sunny, melyből egy férfi kisegíti kedvesét. De hogy kerül a képbe egy másik ugyanolyan, szintén dísztáblás autó?

Forrás: Nissan

A Lada kombi fotójához a biztonság kedvéért már két hölgyet is bevetettek, hátha elterelik a figyelmet arról, hogy mit keres ez a három ember egy sötét stúdióban egy székkel és egy tölcséres gramofonnal, amely láthatóan nem fér be a csomagtartóba.

Forrás: VAZ

Eközben Franciaországban megfordították a felállást, és két autót próbáltak meg eladni, egy nő szerepeltetésével. A takarékoskodás érthető, arra viszont nem sikerült rájönnünk, hogy egy üres autósmoziban miért kell felállni a tetőre, ha amúgy is háttal állunk a vászonnak.

Forrás: Renault

A piros, második generációs Ford Escortot viszont érdemes lett volna egy autósmoziban vagy legalább egy szabadtéri színházban fotózni, akkor a képen szereplő úriember talán nem unta volna annyira a várakozást, hogy rágyújtson munka közben.

Forrás: Ford

Társaságról gondoskodtak a Volkswagen marketingesei, akik a Bogár helyére tervezett 411-es tágasságának bemutatására telezsúfolták a farmotoros autót, amely így szerencsétlenül leült, esetlennek mutatva az amúgy sem túl jól sikerült konstrukciót. Nem csoda, hogy megbukott.

Forrás: Volkswagen

Az autóipari bukások között előkelő helyen szerepel a British Leyland gyártmányú Austin Allegro is. Az őszinte sajtófotó ezúttal is a várható jövőképet mutatja, boldogság helyett sok bosszúsággal, és az autót hamarosan vízbe lökő, de előbb még felgyújtó, csalódott párral.

Forrás: Austin

Nehéz megállapítani, hogy új vagy használt autót látunk a képen, annyi biztos, a Luaz 969M erdőjáróknak készült. Talán a fotós nem akarta, hogy a modell hátat fordítson neki, az is lehet, hogy a vaddisznó szaladt el az idomártól, de nagyon furcsán fest a semmibe célzó vadász.

Forrás: Luaz

Nem létező sportautók bemutatására nincs alkalmasabb hely, mint egy neves autószalon, de a legjobb, ha egyenesen a versenypályára visszük. A Bertone Lancia Stratos Zero Concept képeit mégis egy mezőn készítették, ahol csak egy Lamborghini traktor mozog otthonosan.

Forrás: Bertone

Ezúttal nem a Volkswagen hibája, hogy a néző nem érti, mit ábrázol a kép. A kék Golfot az elegáns, mégis alulöltözött, jogosan aggódó hölggyel együtt a BB tuningcég helyezte el egy állványra és eresztette bele a vízbe, hogy azonnal ki is emelje onnan.

Forrás: BB

Arra viszont a wolfsburgiaknak kellett volna odafigyelniük, hogy a Volkswagen Caddyről ne kerüljön horpadt karosszériás kép a sajtóanyagba, nézzék csak meg a lökhárító jobb csücske feletti részt.

Forrás: Volkswagen

Szintén apró, de zavaró baki a Toyota Corolla lecsúszott rendszáma. A fotókon általában kétféle táblával szerepelnek az autók, egy feliratossal és egy forgalmi rendszámmal. Ezen a képen az autózáshoz használt fémlapot egyszerre próbálták felerősíteni a Toyota felirattal.

Forrás: Toyota

A vízpart hálás helyszín, a betonlapokkal kirakott, rendezetlen tópart már kevésbé. A modellfrissítéssel alaposan elrontott Aleko számára akár meg is felelne, csupán a kiöltözött versenytáncosokat nehéz elképzelni, ahogy egy bemutatóra igyekeznek vele.

Forrás: GAZ

Újabb furcsa ötlet a japánoktól, a vízesés közepébe beállított Suzuki Capuccino. A Mazda MX-5 belpiacos konkurense azonban sosem látta ezt a helyszínt, a habokat és a lezúduló vizet csak odaálmodták a képszerkesztők.

Forrás: Suzuki

A legbizarrabb sajtófotó címre bátran pályázhatna a Mercedes-Benz a GLK sajtóanyagában található képpel. A fentről belógatva pózoló srácot biztosan nagyon vagánynak érezték, mi mégis csak egy fordítva felakasztott embert látunk a német szabadidő-autó felett.

Forrás: Mercedes-Benz

A németek humorérzékét gyakran éri kritika, de az Opel Meriva öngyilkos ajtaját kinyitó hölgy karjáról készült kép anatómiai előtanulmányok nélkül is szórakoztató.

Forrás: Opel

Ismét a képszerkesztők a hibásak egy elrontott fotóért. A Renault Laguna GT képéről rögtön látható, hogy több időt töltött a kocsi Photoshopban, mint a helyszínen.

Forrás: Renault

A kronológiai sorrendet felrúgva a végére tartogattuk összeállításunk gyöngyszemét, melyen egy szerelőaknába száműzött, barna függöny elé állított Zaporozsec és egy munkaebédhez öltözött, bánatos hölgy látható, aki az autó színében pompázó elektromos gitárt tart a kezében. Nem véletlenül került itthon a hátsó ablakba a "Lottón nyertem" felirat.

Forrás: ZAZ