Visszatérhet a Renault 5

Vágólapra másolva!
Prémium kisautóként támasztanák fel a Renault 5-öst. A francia autógyártó a Citroën DS3, a Mini és Fiat 500 ellenfeleként dobná piacra.
Vágólapra másolva!

Gyakorlatilag a háromajtós Renault 5 volt az első modern kisautó, melynek feltámasztásán fáradozik most a francia gyártó. A '70-es években szinte végig vezette az európai eladási listát, 1985-ig forgalmazták. Modern kiadását a Citroën DS3, a Mini és Fiat 500 ellenfeleként képzeli el a Renault.

Egyelőre nagyon kezdeti stádiumban tart a projekt és nem is lehet teljesen biztosra venni megvalósulását. Ennek oka, hogy a Renault számtalan új modellt fejleszt, emellett bátor elektromos autós programot is futtat, így nem biztos, hogy marad erőforrás a Renault 5 feltámasztására. Támogatóból mindenesetre nincs hiány, házon belül sokan szimpatizálnak a tervekkel.

Ugyan a Renault nem szeretné túlságosan retrósra szabni az autót, a Mini, a Fiat 500 és a Volkswagen Beetle sikerére is tekintettel kell lennie. Az autó alapjait a Renault-Nissan B platformja adhatja, melyre többek között a Clio is épül. 2014 előtt optimális esetben sem várható az új Renault 5 felbukkanása.