Már dízellel is létezik a Porsche Panamera

Vágólapra másolva!
Elkészült a dízel Porsche Panamera, a Cayenne-ből ismert motoron öt lóerőt erősítettek.
Vágólapra másolva!

Már tavaly megígérte a Porsche, hogy dízelmotoros kiadást készít a Panamerából, az új változatról most hozták nyilvánosságra a hivatalos képeket. Ugyanaz a három literes, Audi-eredetű V6-os blokk került az autóba, mely a Cayenne-ben is dolgozik, teljesítménye 250 lóerő, vagyis öt lóerővel tud többet, mint a szabadidő-autóban. Legnagyobb nyomatéka 550 Nm, ez megegyezik a SUV értékével, de szélesebb fordulatszám-tartományban (1750-2750) áll rendelkezésre.

Valamivel kevesebbet fogyaszt a Panamera, mint a méretesebb Cayenne, száz kilométerenként 6,49 liter gázolajat éget el, amellyel a Porsche legtakarékosabb szériagyártású modelljének számít. Kizárólag nyolcfokozatú automata váltó továbbítja az erőt a hátsó kerekekhez, a start-stop-rendszer alapfelszereltség.

Százas tempóra 6,8 másodperc alatt gyorsul a dízelmotoros Panamera, kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátása 172 gramm. Opciósan kérhető, alacsony gördülési ellenállású abroncsokkal a fogyasztás 6,31 literre, a szén-dioxid-kibocsátás 167 gramm/kilométerre csökken. A 80 literes tank közel 1200 kilométeres (elméleti) hatótávolságot biztosít, nyáron kezdődik a modell értékesítése.