Vágólapra másolva!
A Ford Focus lesz jövőre Európában az első kompakt autó, amelybe internet hozzáférést lehet rendelni.
Vágólapra másolva!

2012-től már nem csak a prémium kategória kiváltsága lesz a mobilinternet hozzáférés, hála a Ford Focusokba kerülő SYNC infotainment rendszernek. A Ford európai részlege hétfőn jelentette be, hogy a jövő évtől, opcióként, modemet is lehet igényelni a Focushoz, de a gyártó elképzelése szerint később a többi kompakt autót is ellátnák hasonló technológiákkal.

A SYNC rendszert természetesen csak biztonsági kóddal lehet majd működésbe hozni, és az autó egész területén biztosítja a biztonságos vezeték nélküli hálózatot, így egyszerre akár öt, bármilyen WiFi kompatibilis eszközt is rá lehet majd csatlakoztatni. Az internetet USB stick-kel, vagy okostelefonnal éri el az autó.

"A vásárlóink igénylik a technikát, és utazás közben is használni akarják WiFi hozzáférésüket" - fogalmazott Christof Kellerwessel, a Ford elektronikus rendszerinek vezető mérnöke.

"Egy megbízható autóhoz ma már hozzátartozik a megbízható internet hozzáférés, de hogy az SYNC mit is kínál pontosan, azt majd csak a jövő évi debütáláskor derül ki. Az biztos, hogy 2012-től a Ford vásárlók utazás közben is kapcsolatban maradhatnak mindenki mással"- tette hozzá Kellerwessel.

Forrás: Ford