Utcanévalapon működő szolgáltatás csökkentheti a parkolóórák számát

Vágólapra másolva!
Egy új fejlesztéstől várja a Magyar Parkolási Szövetség a parkolóórák számának csökkenését szerdai közleménye szerint. Az utcanévalapon működő szolgáltatás a hangautomatás fizetés továbbfejlesztett változata.
Vágólapra másolva!

Egy új mobilparkolási megoldással fejlődhet tovább a hangautomatás fizetés - adott hírt szerdán a picipenz.com fejlesztéséről a Magyar Parkolási Szövetség. A fejlesztés lényege, hogy az utcanév megadása után a rendszer automatikusan meghatározza az aktuális parkolási díjat. A parkolás indításához továbbra is egy telefonszámot kell felhívni, majd a megfelelő menüpontban be kell billentyűzni az utcanév első néhány betűjét, majd kiválasztani a helyszínt, a díjfizetés ezután automatikusan indul.

A mobilparkolást három évvel ezelőtt vezették be, s azóta egyre jobban terjed, az összes tranzakción belül Magyarország egyes részein megközelíti már a 60-70 százalékot. A szövetség közleménye szerint öt éven belül a mobillal történő fizetés részaránya elérheti a nyolcvan százalékot, ami feleslegessé teheti az utcai parkolóórák jelentős részét.