Újabb autósok buktak le hamis mozgáskorlátozott-kártyával

Vágólapra másolva!
Két óra alatt hat embert állított elő a rendőrség hétfő reggel, mert jogtalanul használtak a mozgáskorlátozottak számára ingyenes parkolást biztosító kártyát.
Vágólapra másolva!

A rendőrség folytatta múlt héten megkezdett akcióját, amelynek célja, hogy kiszűrjék a forgalomból azokat az autósokat, akik visszaélnek a mozgáskorlátozott-kártyával. A BRFK hétfő délelőtt 8 és 10 óra között hat embert állított elő emiatt.

Fülöp Valter, a fővárosi rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese közölte: sokan nem is tudják, hogy az igazolvánnyal visszaélve súlyos bűncselekményt követnek el, ami akár hároméves büntetést is maga után vonhat. Az akció során egy hét alatt 67 ember ellen indult eljárás közokirat-hamisítás miatt Budapesten.

A Parking Kft. ellenőreinek január óta tartó felmérése még ennél is nagyobb számokat tartalmaz. A háromhavi átlagolt adatok szerint például a Teréz krt.-Andrássy út-Bajcsy Zs. út 359 fizetős parkolóhelyének 26 százalékán mozgáskorlátozott-igazolványt használó járművek álltak a vizsgált időszakban, amikor arra jártak az ellenőrök.

Ebben az időszakban voltak olyan hetek, amikor a Fővárosi Önkormányzat szakcégének mércéje szerint ezeknek a járműveknek a 43,3 százaléka volt tízmillió forintnál értékesebb, vagyis csaknem a fele.