Bemutatkozott a Hyundai i40 szedán

hyundai i40
Vágólapra másolva!
A Barcelonai Autószalonon leleplezték a Hyundai i40 négyajtós változatát. A 4,74 méter hosszú modell erős versenyző lehet a középkategóriás autók piacán.
Vágólapra másolva!

Kombiként már Genfben leleplezték a Hyundai új középkategóriás modelljét, az i40-et, a szedán a Barcelonai Autószalonon debütált. Meglepetés nem maradt a premierre, egy grafikán már látható volt, hogy milyen lesz a szedán hátulja, a front rész természetesen egyezik a kombiéval.

4,74 méter hosszú az újdonság, vagyis körülbelül akkora, mint riválisai, tengelytávja viszont 2,77 méter, ami tágas utasteret és kényelmes lábteret jelent. Továbbra sem tudni, hogy ősszel pontosan milyen specifikációkkal indul a forgalmazás, csak az biztos, hogy két dízel és két benzines lesz a kínálatban.

Az 1,7 literes dízel 115 és 136 lóerős változatban is elérhető lesz, akár start-stop rendszerrel is párosíthatók. Új kétliteres, közvetlen befecskendezéses benzinmotor jelenik meg, körülbelül 177 lóerős teljesítménnyel és 213 Nm-es nyomatékkal. Százra 9,7 másodperc alatt gyorsítja az autót a blokk, kicsit optimista számításnak tűnő, 5,7 literes átlagfogyasztás mellett.

Ötcsillagos töréstesztet és gazdag felszereltséget ígér a Hyundai, többek között fűthető kormány és első-hátsó ülések, valamint automata szélvédő-párátlanító rendszer is elérhető lesz.

Forrás: Hyundai